dőre és álarcos keresztavatás jelmezverseny tojásfestés Pünkösd gyerekekkel aranypolgárok országzászló avatáson zöldségárus pónik a piacon Zsóka a piacon Wrábel három királyok must-kínálás országzászló avatás szürke marha keresztavatás-papok egy éves a piac Juhászék Krónikás Csillaghegyi találkozó élj 100 évig korcsolya rajzverseny advent Juhásszal kolbász farsang Bús Balázzsal zenekar a strandon Bori a piacon Mária néni_képkivágás Juhászék_képkivágás Mikulás_képkivágás Női kar_képkivágás meridián_képkivágás Pista_képkivágás zászlóanya_képkivágás virágvásár_képkivágás ünnepség a keresztnél képkivágás rajzverseny_képkivágás bonsai_képkivágás farsang udvari lovasok lovasok az utcán Apáca Show tél szellemeinek elűzése

Mátyás király út felújítása

Terv készül a Mátyás király út felújításáról, melxymagába foglalja az Ürömi út elején lévő parkoló felújítását és az Egészségház előtti kerékpár tároló létesítését is.

EMLÉKEZTETŐ

A Mátyás király út felújításáról szóló tervezői bejárásról

Időpont:         2015. augusztus 4.
Helyszín:        Mátyás király út
Jelen vannak:
BKK mint beruházó és tervező
Puskás Péter alpolgármester
Pálinkás András Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Városüzemeltetési Főosztály
Liebe Katalin Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület részéről

BKK tervezői ismertették a felújítási tervet.

A tervezés határai: Ürömi út - Ráby Mátyás út kereszteződésétől a 11-es útig

A terv koncepciója:

1. Ürömi úton a Szentendrei úttól a Ráby Mátyás utcáig, az állomás felől nézve jobb oldalon burkolattal ellátott parkolót alakítanak ki.

2. Az egészségház előtt, az Ürömi út felőli virágkazettát elbontják és kerékpártárolót építenek helyére. Elbontásra kerül ezzel a mindenki karácsonyfájának tartója és a padok is.
A karácsonyfatartót a kerékpártároló helyén tudják kialakítani, a téli parkolás rovására. Nyitva maradt az elhelyezés kérdése, mert javasolták, hogy a polgári kör egyezkedjen a gyógyszertár tulajdonosával. Ha a tulajdonos engedi, az ő virágkazettájában elhelyezik a karácsonyfa tartót.
Árnyékot adó fa telepítését javasolta a polgári kör képviselője, de ettől a tervező közműproblémákra való hivatkozással elzárkózott.

3. A Mátyás király úton a 11-es útig úttest és járda felújítás fog történni.

A parkolást az úttesttel egy szinten fogják megvalósítani, a járdaszint a jelenleg gyalogos közlekedésre használt szélességben lesz kialakítva. A Karácsony Sándor utcánál lévő parkoló ferde beállással, az úttest felől lesz kialakítva. A parkoló végének a sarki magánház kocsi beállója szab határt. A gyalogos forgalmat a parkoló autók mögött, zöldfelülettel kettéválasztott járdával tervezték.

A fagylaltos pavilon a helyén marad, mellette néhány pad és bokor szerepel a terven. A könyvmegálló a Karácsony Sándor és Lehel utca közötti szakaszra került. A polgári kör képviselője azt kérte, hogy a pavilon melletti részen kis közösségi teret alakítsanak ki padokkal, fákkal. Ebbe a területbe jól beleilleszthető a könyvmegálló. Ehhez javasolta, hogy a TESCO melletti kihasználatlan üres terület felé nagyobbítsák meg ezt a kis teret.

A terv tartalmazta a további parkolók helyét, a kivágásra ítélt és pótlásra tervezett fákat. A Lehel utca sarkánál lévő nagy akácfa is ezek között szerepelt.

Az üzletek előtti kiülőket meghagyják, de felmerült az, hogy nyáron dobogókkal oldják meg a tulajdonosok, hogy télen ne képezzenek felesleges akadályt.

A buszmegálló kicseréléséről is szó esett. Tervező ígéretet tett arra, hogy a költségvetésbe beleteszi.

Az úttest burkolata aszfaltozott lesz, a járófelületek mozaiklapokkal szerepeltek a terven, de ez költségtől függően másképp is alakulhat.