dőre és álarcos keresztavatás jelmezverseny tojásfestés Pünkösd gyerekekkel aranypolgárok országzászló avatáson zöldségárus pónik a piacon Zsóka a piacon Wrábel három királyok must-kínálás országzászló avatás szürke marha keresztavatás-papok egy éves a piac Juhászék Krónikás Csillaghegyi találkozó élj 100 évig korcsolya rajzverseny advent Juhásszal kolbász farsang Bús Balázzsal zenekar a strandon Bori a piacon Mária néni_képkivágás Juhászék_képkivágás Mikulás_képkivágás Női kar_képkivágás meridián_képkivágás Pista_képkivágás zászlóanya_képkivágás virágvásár_képkivágás ünnepség a keresztnél képkivágás rajzverseny_képkivágás bonsai_képkivágás farsang udvari lovasok lovasok az utcán Apáca Show tél szellemeinek elűzése

Csiszér bácsi

Az első állami iskola iskolaigazgatója volt Csillaghegyen. Csíksomlyón született 1874-ben. Tanulmányai befejezését követően Veszprém és Szentendre után került Csillaghegyre. 1925-ben nevezték ki az elemi iskola igazgatójává. Az iskola épülete akkor még nem állt, a tanítás bérelt családi házakban történt. Abban, hogy Csillaghegyen felépült az első állami iskola a Lehel utcában, Csiszér Józsefnek jelentős szerepe volt. Mély emberszeretetét, kiváló pedagógiai képességét, igaz magyarságát ragaszkodó megbecsülés övezte. Csiszér Józsefre azok is emlékeznek Csillaghegyen, akiket már nem tanított. Székely mivoltát külsejében is megőrizte. Szálegyenes tartása, csizmás székely viselete és bajsza megmaradt az emlékezetben.

A Csillaghegyi állami iskola születése - Csiszér József feljegyzése

népiskola

Csiszér József aldozatkész közéleti tevékenységének emlékét őrzik a következő dokumentumok, melyekből a Kalocsai Iskolanővérekkel és a Csillaghegyi Polgári Körrel való együttműködése is kiderül, valamint Hóman Bálint aláírásával is találkozhatunk.

DOKUMENTUMOK CSISZÉR JÓZSEF KÖZÉLETI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

Vissza a Csillaghegyi iskolák története oldalra